PERMOHONAN KEMASUKAN

PROGRAM DIPLOMA/SARJANA MUDA MOD SEPARUH MASA UiTM
PROGRAM PRA-DIPLOMA/DIPLOMA MOD SEPENUH MASA DI KOLEJ-KOLEJ BERSEKUTU (KKB) UiTM
SIJIL ANNEX, iCEPS UiTM


JADUAL PERMOHONAN / SEMAKAN SURAT TAWARAN

SESI KEMASUKAN PERINGKAT PENGAJIAN PERMOHONAN SEMAKAN KEPUTUSAN
BUKA TUTUP
MARCH 2024 DEGREE FRANCHISE 15 MARCH 2024
MAC 2024 DEGREE FRANCHISE 14 DIS 2023

PANDUAN PERMOHONAN ATAS TALIAN (ONLINE)

  1. Setiap permohonan akan dikenakan bayaran WANG PROSES sebanyak RM15 (tidak akan dikembalikan). Bayaran perlu dibuat secara atas talian melalui Sistem Pengambilan Pelajar iCEPS.
  2. Sila baca SYARAT KEMASUKAN terlebih dahulu sebelum mengisi borang permohonan (untuk mengenalpasti program yang akan dipohon).
  3. Sila pastikan anda mengisi semua maklumat yang BETUL dan TEPAT di dalam borang permohonan. Ruang bertanda (*) Wajib diisi. Pihak UiTM berhak menolak permohonan sekiranya maklumat yang diisi didapati tidak benar.
  4. Sila pastikan anda membuat semakan keatas maklumat yang telah diisi dalam borang permohonan. Pastikan anda menekan butang SETERUSNYA bagi menghantar borang permohonan.
  5. Permohonan yang dibuat selepas tarikh tutup akan diproses untuk sesi kemasukan yang akan datang.
  6. Penawaran program tertakluk kepada jumlah minimum sekurang-kurangnya 30 orang bilangan pelajar yang mendaftar bagi setiap program dan kampus. Calon yang layak tetapi tidak ditawarkan kerana tidak memenuhi kriteria jumlah minimum bagi setiap kelas akan ditawarkan program/kampus yang lain atau ditangguhkan ke sesi kemasukan akan datang.

* Tertakluk kepada pindaan.